Franţa - O catedrală, clasată patrimoniu UNESCO, a fost jefuită cu ajutorul unei maşini
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O catedrală din sud-vestul Franţei, clasată patrimoniu mondial UNESCO, a fost jefuită în noaptea de duminică spre luni de indivizi necunoscuţi care au forţat o poartă cu ajutorul unei maşini, au anunţat surse oficiale, relatează AFP, scrie Agerpres.

Conform primelor elemente ale anchetei, indivizii au instalat un trunchi de copac în partea din faţă a maşinii pentru a forţa una dintre intrările în catedrala din Oloron-Sainte-Marie, în departamentul Pyrénées-Atlantiques, a declarat un oficial municipal, Laurent Paris.

Ei au luat apoi o parte din obiectele liturgice de valoare din catedrală, unele dintre ele fiind realizate din aur. O parte dintre aceste piese erau depozitate într-o capelă, închisă cu ajutorul unui grilaj ale cărui bare au fost tăiate de hoţi.

Autorităţile urmează să stabilească valoarea obiectelor furate. 'Este vorba despre un prejudiciu considerabil', a declarat Laurent Paris. 'Dincolo de valoarea lor, locuitorii au rămas fără o parte din istoria şi patrimoniul lor', a mai spus el.

Popas a pelerinilor în drumul lor spre Santiago de Compostela, catedrala, una dintre bijuteriile turistice din provincia franceză Bearn, situată la circa 50 de kilometri de graniţa cu Spania, a fost inclusă în 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel