Franţa: majoritatea ţărilor UE se opun aderării României și Bulgariei la spaţiul Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Majoritatea țărilor europene se opun admiterii României şi Bulgariei în zona Schengen înainte de ridicarea mecanismului de monitorizare, a declarat marți secretarul francez de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche. Miniştrii de Externe ai ţărilor membre au recomandat luni prelungirea monitorizării, relatează site-ul EurActiv.com.

"Nu este doar opinia Franţei. Eu cred că legătura implicită făcută de toate guvernele (statelor Uniunii) este că, din moment ce condiţiile cerute de mecanismul de control nu sunt total îndeplinite, nu sunt fezabile multe lucruri, inclusiv asigurarea (de către cele două ţări a) controlului la frontierele externe ale Uniunii. Nimeni nu s-a opus acestui punct de vedere", a declarat Pierre Lellouche.

România şi Bulgaria, care au aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, se află sub monitorizarea Comisiei Europene (CE), din cauza unor deficienţe ale sistemelor judiciare şi în lupta împotriva corupţiei. Comisia a precizat însă că nu există nicio legătură directă sau cerinţă de ordin legal ca Mecanismul de Verificare şi Cooperare să fie ridicat înaintea accederii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel