Franța a confiscat iahtul deținut de oligarhul rus Igor Sechin, prietenul lui Putin, numit și "Darth Vader" - FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Franța a confiscat iahtul deținut de oligarhul rus Igor Sechin, prietenul lui Putin, numit și "Darth Vader" / Foto: Captură video RIA Kremlin
Franța a confiscat iahtul deținut de oligarhul rus Igor Sechin, prietenul lui Putin, numit și "Darth Vader" / Foto: Captură video RIA Kremlin
Franța a confiscat iahtul deținut de oligarhul rus Igor Sechin.

Autoritățile franceze au confiscat miercuri seară un iaht deținut de Igor Sechin, directorul executiv al companiei petroliere de stat ruse Rosneft, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe francez, citat de CNN.

„Mulțumim vameșilor francezi care pun în aplicare sancțiunile Uniunii Europene împotriva apropiaților guvernului rus.”, a declarat ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire,  într-un tweet.

Iahtul, numit „Amore Vero” – adică „Dragostea adevărată” în italiană – a ajuns în portul mediteranean La Ciotat pe 3 ianuarie. Era programat să părăsească portul pe 1 aprilie.

La începutul acestei săptămâni, Le Maire a anunțat că Franța a înființat un grup operativ pentru a evalua activele financiare și bunurile de lux deținute de personalități ruse vizate de sancțiunile UE.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN (@cnn)

Cine este Igor Sechin, numit și "Darth Vader"

Igor Ivanovici Sechin, născut la 7 septembrie 1960, este un oligarh rus și un oficial guvernamental, considerat un apropiat și „deputat de facto” al lui Vladimir Putin.

Sechin este adesea descris ca fiind unul dintre cei mai conservatori consilieri ai lui Putin și liderul fracțiunii Siloviki a Kremlinului, un lobby care adună foști agenți ai serviciilor de securitate. Până la 21 mai 2012, el a ocupat funcția de prim-adjunct. Ministrul Rusiei în cabinetul lui Vladimir Putin și în prezent este directorul executiv, președintele și președintele consiliului de administrație al companiei petroliere de stat ruse Rosneft. El a fost sancționat de unele guverne străine în urma invaziei ruse a Ucrainei. Porecla lui este Darth Vader, potrivit Wikipedia.

La 20 martie 2014, guvernul Statelor Unite l-a sancționat pe Sechin ca răspuns la rolul guvernului rus în conflictul din Ucraina. Sancțiunile includ o interdicție de călătorie în Statele Unite, înghețarea tuturor activelor lui Sechin în Statele Unite și o interdicție a tranzacțiilor comerciale între cetățenii și corporațiile americane și Sechin sau întreprinderile pe care le deține acesta.  La 28 februarie 2022, în legătură cu invazia rusă a Ucrainei, Uniunea Europeană l-a trecut pe Sechin pe lista neagră și a înghețat toate bunurile acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel