Francois Hollande despre limitarea imigrației în Franța
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hollande, Socialist party candidate for the 2012 French presidential elections, is seen in this video grab from France 2 Television, during a televised debate in La Plaine Saint-Denis
Hollande, Socialist party candidate for the 2012 French presidential elections, is seen in this video grab from France 2 Television, during a televised debate in La Plaine Saint-Denis

Socialistul Francois Hollande promite fermitate  în lupta împotriva imigraţiei ilegale  și  cote de imigraţie anuale după consultări cu Parlamentul. În privinţa romilor, Hollande s-a limitat să ceară "soluţii alternative" pentru "femeile, copii, bărbaţii care trăiesc în tabere insalubre". El a anunţat şi că va înfiinţa "brigăzi specializate" în lupta împotriva imigraţiei ilegale.

[caption id="attachment_180600" align="alignleft" width="310" caption="Foto: Reuters"][/caption]

 "Legea trebuie să se aplice în cazul tuturor. Nu trebuie să existe o politică specifică pentru o anumită categorie a populaţiei, indiferent care ar fi aceasta, cu atât mai mult pe baze etno-rasiale", a adăugat el pentru France-Soir, referindu-se la politica desfăşurată de Sarkozy în ultimii cinci ani.

 În privinţa imigraţiei legale, candidatul socialist Francois Hollande intenţionează să organizeze o dezbatere anuală în Parlament pentru a stabili numărul şi domeniile de activitate în care este nevoie de imigranţi. În plus, el intenţionează să impună reguli mai stricte privind căsătoriile. În cursul campaniei, Hollande a promis şi că se va asigura ca toate cererile de azil să fie procesate în termen de şase luni.

 În platforma sa, el vorbeşte şi despre "securizarea" imigraţiei legale, asigurând stabilitatea şi integrare, cu durate de şedere cuprinse între unul şi 10 ani.

 În ceea ce priveşte lupta împotriva imigraţiei ilegale, socialistul promite că va fi analizat fiecare caz în parte şi, "pe baza unor criterii obiective", precum timpul de şedere pe teritoriul Franţei, capacitatea de a găsi un loc de muncă, relaţii familiale, le vor fi oferite permise de şedere.

 "Vor exista criterii care vor trebui fixate pe întreg teritoriul şi regularizări în funcţie de caz", a precizat Hollande pentru RTL, subliniind că imigranţii care nu îndeplinesc condiţiile stabilite vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul ţării.

 El a atras, însă, atenţia, că nu se va pune niciodată problema unei regularizări "pentru toată lumea" sau în masă.  Socialistul a subliniat că va duce "o luptă implacabilă împotriva imigraţiei ilegale şi filierelor de muncă la negru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel