Franco Battiato, unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi italieni, a murit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Muzicianul Franco Battiato, unul dintre cei mai renumiţi cântăreţi şi compozitori italieni, a murit marţi în reşedinţa lui din Milo, o localitate siciliană din sudul Italiei, la vârsta de 76 de ani după o suferinţă îndelungată, a anunţat familia sa, citată de EFE.

Franco Battiato, care a rămas în ultimii ani departe de scenă, era cunoscut pe plan internaţional pentru stilul său poetic, filosofic şi existenţial, care l-a însoţit de-a lungul întregii sale cariere şi care a fost ilustrat în cântece devenite celebre, precum "Centro di gravita  permanente" (1981) şi "Voglio vederti danzare" (1982) .

"Un maestru ne-a părăsit. Unul dintre cei mai mari ai cântecului italian. Unic, inimitabil şi mereu în căutarea unor noi expresii artistice. Lasă în urmă o moştenire veşnică", a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, la aflarea veştii despre decesul lui Franco Battiato.

Funeraliile cantautorului italian, care a încetat din viaţă marţi la ora locală 05:00 (03:00 GMT), se vor desfăşura într-un cadru privat, potrivit mass-media locale.

Franco Battiato, născut pe 23 martie 1945 la Riposto, în Sicilia, a fost un muzician eclectic şi inimitabil, care a abordat genuri muzicale diverse, de la rock şi până la muzica uşoară, evidenţiindu-se atât în cântecul de autor, cât şi în muzica etnică şi electronică, precum şi în cea de operă.

Cariera lui, care s-a întins pe durata a peste 50 de ani, a făcut din Franco Battiato un personaj cu adevărat unic în peisajul muzicii italiene şi o adevărată legendă în ţara sa, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel