Francisc Tobă (ex-AUR) a fost revocat din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, după vizita la Ambasada Rusiei
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 05 apr 2022, 12:23
WhatsApp
Francisc Tobă (ex-AUR) a fost revocat din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, după vizita la Ambasada Rusiei
Francisc Tobă (ex-AUR) a fost revocat din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, după vizita la Ambasada Rusiei
Francisc Tobă, deputat ales pe listele AUR, a fost revocat din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, după ce, săptămâna trecută, a fost la Ambasada Rusiei alături de alți 3 parlamentari.

Deputatul Francisc Tobă a fost revocat din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților. Anunțul a fost făcut de Sorin Moldovan, deputat al Partidului Național Liberal, într-o postare pe Facebook.

„Săptămâna trecută am atras atenția public asupra pericolului pe care îl reprezintă participarea deputatului Francisc Tobă, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, la o acțiune de propagandă a Rusiei, condusă de agentul rus Diana Șoșoacă.

I-am cerut demisia domnului Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care Plenul Camerei Deputaților a decis astăzi, prin vot, excluderea sa din comisie.

Le mulțumesc colegilor deputați care au votat într-un număr covârșitor proiectul de hotărâre prin care am eliminat această vulnerabilitate din cadrul comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Într-o perioadă atât de complexă din punct de vedere al securității regionale, nu putem permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informații să facă jocurile celor care agresează și comit crime de război în Ucraina”, a scris deputatul PNL Sorin Moldovan pe Facebook.

Camera Deputaților. Dumitru Coarnă a fost exclus din grupul parlamentar PSD

Deputatul Dumitru Coarnă nu mai face parte, începând de luni, din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut, în plen, de liderul grupului PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

"Vreau să anunţ plenul Camerei Deputaţilor că, începând de astăzi, domnul deputat Dumitru Coarnă nu mai face parte din grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor şi va activa ca parlamentar neafiliat", a afirmat Simonis.

Biroul Permanent Naţional al PSD a luat luni act de excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă. Organizaţia PSD Călăraşi din care acesta a făcut parte a înaintat conducerii centrale documentele cu privire la excluderea lui Coarnă.

"Cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie având un dialog cu un stat agresor asupra unui stat suveran. Un membru al PSD nu avea ce căuta la Ambasada Rusiei. Nu am avut discuţii cu domnul Coarnă, nu poţi să ai un argument să te duci la Ambasada Rusiei în acest moment", a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul central al partidului.

Senatorul Diana Şoşoacă Ivanovici a anunţat pe pagina sa de Facebook că a avut miercurea trecută, împreună cu alţi trei parlamentari, deputaţii Dumitru Coarnă, Mihai Lasca şi Francisc Tobă, o întâlnire cu ambasadorul rus la Bucureşti, Valery Kuzmin, în cadrul căreia au pledat pentru "poziţia de neutralitate" a ţării noastre. Potrivit Dianei Şoşoacă, cei patru au propus şi "începerea tratativelor de pace în cadrul neutru al României" (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?