Francez urmărit internațional pentru omor, depistat în București
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Un cetățean francez urmărit internațional pentru omor a fost depistat în București. 

Inspectoratul General al Poliției Română anunță, joi, că "ieri, 5 ianuarie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat, în municipiul București, un cetățean francez, în vârsta de 35 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților spaniole, pentru comiterea infracțiunii de omor."

"La data de 27 februarie 2021, bărbatul, împreună cu alte persoane, ar fi lovit o persoană, până când a decedat, ulterior, abandonând-o pe marginea unei autostrăzi, pentru a crea aparența că victima și-ar fi pierdut viața în urma unui accident rutier.

Acțiunea de identificare și prindere s-a desfășurat cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, iar procurorul de serviciu a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unui judecător din cadrul Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării.", arată comunicatul IGPR. 

CITEȘTI ȘI: Ucigaș român, extrem de periculos, extrădat din Franța în România cu mașina. Compania aeriană i-ar fi refuzat accesul

Tot ieri, trei persoane au fost reținute pentru furt calificat și complicitate la furt calificat, în Iași

Miercuri, 5 ianuarie, "polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele  Iași și Neamț, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în seara de 21 decembrie 2021, doi bărbați, din județul Neamț, ar fi pătruns, prin efracție, într-o locuință din județul Iași, de unde ar fi sustras bani, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei și 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro și a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

În urma audierilor, 3 bărbați au fost reținuți, doi din județul Neamț și unul din județul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

La acțiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași.", anunța IGPR, citând IPJ Iași, într-un alt comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel