Franța și-a inaugurat propriul Pentagon: Hexagone Balard
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noul sediu al ministerului francez al Apărării, aflat în arondismentul 15 al Parisului, a fost inaugurat, joi, în prezența preşedintelui Franței, François Hollande. Inaugurarea clădirii, botezată de francezi "Pentagon à la française", dar numită oficial "Hexagone Balard", a fost însoţită de o polemică privind costurile induse de contractul public-privat.

"Hexagone Balard" regrupează statele-majore ale celor trei armate – terestră, aeriană şi marină. Tot acolo, în mijlocul clădirii, într-un adevărat buncker, se află faimosul « Pol operaţional » unde sunt planificate şi conduse operaţiunile militare externe al Franţei, scrie RFI.

Circa 10.000 de militari şi civili – care lucrau până acum pe 12 situri diferite din Paris - vor lucra zilnic în acest complex unic.

Inaugurarea complexului a fost însoţită de o polemică privind costurile induse de contractul public-privat. Instalarea unei prize duble de curent e facturată de prestatorul privat cu circa 2.200 de euro ; « mentenanţa » pentru această priză e de 3.200 de euro. Instalarea unei imprimante şi a unui scanner a fost propusă la aproape 14.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel