Fractura de bazin, problema nr. 1 în ortopedie. „În doar câteva centre se rezolvă”, prof. dr. Gheorghe Popescu
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Fractura de bazin reprezintă cel mai complex caz în ortopedie. În România, intervențiile chirurgicale pentru fractură de bazin se fac în doar câteva centre. La Spitalul Floreasca sunt trimiși majoritatea pacienților.  

Prof. dr. Gheorghe Popescu, șef Clinică Ortopedie la Spitalul de Urgență Floreasca, a vorbit în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate, realizată la DC News de prof. dr. Irinel Popescu, despre necesitatea înființării de noi centre medicale în care să se trateze fractura de bazin.

„Fractura de bazin este problema nr. 1 pentru ortopezi. Din nefericire, la nivelul țării sunt doar câteva centre capabile să rezolve fractura de bazin. În rest, ceilalți caută să scape de ele”, a declarat prof. dr. Popescu. 

Rezolvarea fracturii de bazin este chirurgicală. „Fractura de bazin trebuie fixată prin plăci și șuruburi, este nevoie de o fixare rigidă, fermă”, a explicat medicul ortoped. 

Este nevoie de o echipă chirurgicală foarte bine pregătită pentru astfel de intervenții. Acestea se fac în puține centre. „Unul ar fi la București, Spitalul Floreasca e recunoscut, avem experiență îndelungată în acest sens. Mai e la Timișoara și la Iași. În rest, se cam evită să se facă. Ni-i trimit la București”, a precizat dr. Popescu. 

Prof. dr. Gheorghe Popescu a subliniat necesitatea înființării mai multor centre care să poată interveni. „Măcar în centrele universitare dacă reușesc să facă acest lucru, atunci treaba e cât de cât bine rezolvată”. 

Urmărește declarațiile prof. dr. Gheorghe Popescu aici:

Urmărește întreaga emisiune aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel