Fotoliul de primar al Bucureștiului, mărul discordiei în USL. Liberalii cred că tandemul Piedone-Chiliman e mai puternic decât Oprescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cu toate că protocolul Uniunii Social-Liberale semnat de liderii PNL, PSD și PC arată că Uniunea va desemna un candidat comun la Primăria Municipiului București, liberalii au ajuns la concluzia că au mai multe de câștigat dacă se plasează pe o poziție antagonică față de colegii social-democrați, mizând pe tandemul Piedone – Chiliman.

Un document intern al liberalilor din București, intitulat “Analiză Electorală și direcții de acțiune, Alianța de Centru Dreapta PNL-PC – București”, arată, pe baza studiilor sociologice comandate de PNL în ianuarie și februarie, că partidul ar avea mai mult de câștigat dacă ar ataca Bucureștiul doar în colaborare cu PC și contra PSD-ului, informează b365.realitatea.net.

Astfel, Alianța își propune “intrarea în competiția electorală propriu-zisă pentru funcția de primar general, cu prima șansă de victorie dintre toți competitorii, a candidatului propus și promovat de ACD, în interiorul USL sau în afara acesteia“. Documentul arată că obiectivele enunțate pot fi atinse “dacă și numai dacă Alianța va elabora și implementa o strategie proprie de campanie electorală“. Același document arată că “Alianța de Centru-Dreapta are personalitățile locale cu cel mai mare grad de favorabilitate, comparativ cu ceilalți doi competitori majori, PSD și PD-L. Suma vectorială a favorabilității Piedone-Chiliman depășește scorul de favorabilitate al lui Sorin Oprescu”.

Strategia este deja adoptată, dacă luăm în calcul acțiunile comune ale primarilor de sector Andrei Chiliman și Cristian Popescu Piedone, pentru strângerea de semnături în favoarea referendumului pentru organizarea Capitalei. Sondajele liberalilor arată că aproximativ două treimi dintre bucureșteni ar fi împotriva desființării sectoarelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel