Fotografii din timpul filmărilor pentru "Brigada Diverse" - B.D. Imagini de colecție cu cei mai iubiți actori (FOTO)
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Studiourile Buftea
Sursa foto: Facebook Studiourile Buftea
Studiourile Buftea au publicat mai multe imagini din timpul fimărilor pentru "Brigada Diverse" (B.D). Imaginile sunt de colecție!

"Primul lot de imagini din timpul filmărilor de la B.D. Cele trei filme din serie au avut inițial următoarele titluri: Brigada de mărunțișuri; Brigada se afirmă și Brigada se agită, lucru ce a făcut dificilă identificarea lor in arhivele noastre, negativele foto fiind etichetate prescurtat. “Dosarul” foto al Brigăzii conține peste 1000 de imagini: -fotografii prospecțiuni alb negru și color;-fotografii de lucru (din timpul filmărilor, alb negru);-probe actori, alb negru si fotografii reclamă color (destinate revistelor de specialitate, cinematografelor). Fotograf de platou la toate cele trei filme din seria B.D. a fost Raru Bănică. Regizor Mircea Drăgan. Filmările au avut loc in 1970 și 1971", potrivit unei postări făcute de Studiourile Buftea pe Facebook.

Realizate între mai 1970 şi august 1971, cele trei filme au fost inspirate din cazuri reale aflate în dosarele miliţiei, scrie adevarul.ro. Cei doi scenarişti, Mircea Drăgan şi Nicolae Ţic, au fost sprijiniţi constant de către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne atât în perioada de documentare, cât şi pe parcursul realizării filmelor, mai ales că tema propusă le-a convenit. Miliţienii nu se bucurau de o simpatie prea mare în rândul populaţiei. Generalii Nicolae State, şeful Inspectoratului General de Miliţie, şi Haralambie Vlăsceanu, adjunctul său, şi-au pus chiar şi birourile personale la dispoziţia echipei de filmare.

Interpretul câinelui Costel, tovarăşul credincios al plutonierului Căpşună din cele trei filme ale seriei „Brigada Diverse“, provenea de la Centrul Chinologic din Sibiu, care produce, creşte şi dresează de zeci de ani câini pentru toate structurile Ministerului de Interne.

Iniţial, „Brigada Diverse“ se numea „Brigada Mărunţişuri“, acesta fiind şi titlul de lucru al primului film, lansat pe 14 decembrie 1970 sub denumirea de „Brigada Diverse intră în acţiune“.

Anunţat pentru difuzare în iunie 1972, filmul este retras cu indicaţia lui Dumitru Popescu „Dumnezeu“, să nu fie „prezentat nici în reţea şi nici la comisiile pentru achiziţii externe“. Fapt extrem de rar în epoca comunistă, filmul a fost interzis din pricina calităţii sale artistice îndoielnice, nu din alte motive de natură ideologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel