Fotografie emoționantă. Câinele o așteaptă ACASĂ pe jurnalista asasinată. ”Mi-e teamă pentru viața mea” îi spusese președintelui țării, în conferința de presă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
I-a spus președintelui țării ”Mi-e teamă pentru viața mea”, apoi a fost ucisă. 

Jurnalista Lourdes Maldonado López s-a prezentat în fața președintelui mexican, într-o conferință de presă televizată, și i-a solicitat ajutorul. ”Mă tem pentru viața mea”, i-a spus ea președintelui Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, în 2019. I-a explicat că este implicată într-un conflict de muncă cu Jaime Bonilla Valdez, atunci candidat pentru funcția de guvernator al Baja California și proprietarul unei companii media, pentru care ea muncise. 

Președintele țării i-a răspuns că va însărcina un asistent pentru a urmări cazul. Și a continuat conferința de presă. Jurnalista s-a întors la Tijuana, unde locuia, și a continuat să activeze în domeniu. 

A doua jurnalistă din Tijuana asasinată în mai puțin de o săptămână

Duminică seara, Lourdes Maldonado López a fost ucisă în mașina sa, într-un cartier din Tijuana, a confirmat poliția. A fost împușcată. E a doua jurnalistă din Tijuana asasinată în mai puțin de o săptămână. Fotojurnalista pe teme de securitate, Margarito Martínez, a fost ucisă anterior, în 17 ianuarie. A fost împușcată în fața casei sale. 

Autoritățile dau asigurări că investighează ambele crime, în timp ce țin să sublinieze că nu cunosc motivul crimei/lor. Jurnaliștii din Mexic cer insistent autorităților să înăsprească legile, ca să fie protejați. 

Ar fi trebuit să aibă protecția poliției

”Artículo 19”, o organizație non-profit care pledează pentru libertatea presei în Mexic, a precizat că jurnalista Lourdes Maldonado López a fost și anterior victima unor atacuri venite ca urmare a muncii ei în media și era înregistrată într-un sistem ce funcționează ca un mecanism de protecție pentru apărătorii drepturilor omului și jurnaliști, din 2021. Beneficiarii acestui mecanism, în mod normal, beneficiau de protecția poliției. 

Uciderea jurnalistei ar fi venit după ce, săptămâna trecută, Lourdes Maldonado López ar fi câștigat un proces împotriva lui Bonilla, cel care a fost guvernator în Baja California până în 2021, compania media deținută de acesta fiind obligată la daune materiale. Ea ar fi cerut aproximativ 20.000 de dolari, echivalentul unor salarii. 

Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista asasinată

O altă jurnalistă, Yolanda Morales, a publicat, pe Twitter, o imagine cu câinele lui Maldonado, care o așteptă acasă. De asemenea, animalele de companie ale jurnalistei au fost aduse la sicriul acesteia. 

Vezi imaginile aici.

Sursa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel