Urmărește emisiunea live
Fotografie controversată - Ministrul Sănătăţii a solicitat DSP să facă verificări la Spitalul Universitar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
După ce un deputat a publicat o fotografie în care un pacient decedat pare a fi fost părăsit pe scara interioară a Spitalului de Urgență București, ministrul Victor Costache a solicitat DSP să facă o anchetă.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să trimită o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces.

"La solicitarea ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a verifica situaţia la faţa locului, respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport şi va lua măsurile ce se impun", a informat joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Anchetă administrativă

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a anunţat anterior că a demarat o anchetă administrativă vinerea trecută în cazul pacientului decedat care ar fi fost lăsat înfăşurat într-un cearceaf pe o targă, într-o zonă de evacuare în caz de incendiu.

Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, au fost date note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate în comisia de disciplină, urmând să fie sancţionate conform legii.

Fotografii controversate

"Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti face următoarele precizări: decesul s-a produs în cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislaţiei în vigoare, 'după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă', de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţiţi de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului, pentru a fi transportată la Anatomie Patologică, persoana decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii", se arată în comunicat.

Deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o fotografie în care apare un pacient decedat, înfăşurat într-un cearceaf, care ar fi fost lăsat pe scara interioară a SUUB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel