Urmărește emisiunea live
Fotografia zilei: Un copil găsit în viață în moloz după 128 de ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Anton Gerashchenko
Sursa foto Twitter Anton Gerashchenko
Salvare miraculoasă în Turcia, un copil găsit în viață în moloz după 128 de ore.

Hatay: 28.000 de morți, 6.000 de clădiri prăbușite, sute de replici - Cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni Turcia. În mijlocul distrugerii și disperării, continuă să apară povești miraculoase despre supraviețuire.

Un copil de două luni a fost salvat ieri de sub dărâmături din Hatay din Turcia, în timp ce mulțimea aplauda. Copilul a fost găsit în viață la aproape 128 de ore după cutremur, informează NDTV.

Mii de salvatori continuă să străbată cartierele aplatizate, în ciuda temperaturilor scăzute care a adâncit criza a milioane de oameni care acum au nevoie disperată de ajutor.

Printre cei care au fost salvați la cinci zile după cutremur se numără o fetiță de doi ani, o femeie însărcinată în șase luni și o femeie în vârstă de 70 de ani, a informat presa turcă.

Cutremurul de luni cu magnitudinea de 7,8 grade, cu mai multe replici puternice în Turcia și Siria, se situează pe locul al șaptelea cel mai mortal dezastru natural din lume din acest secol, apropiindu-se de cei 31.000 de morți în urma unui cutremur din Iranul vecin în 2003.

Cu un număr de decese până acum de 24.617 în interiorul Turciei, acesta este cel mai grav cutremur din țară din 1939. Peste 3.500 au murit în Siria, unde cifrele nu au fost actualizate de vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel