Urmărește emisiunea live
FOTO - 5 dintre cele mai TARI imagini din spaţiu, surprinse prin telescop
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Situație tensionată între NASA și Elon Musk / Sursa: Pexels
Situație tensionată între NASA și Elon Musk / Sursa: Pexels
Iată cinci dintre cele mai tari imagini din spaţiu, aşa cum au fost ele surprinse prin telescop. 

Astronomii folosesc foarte rar telescoapele pentru a face fotografii. Fotografiile din astrofizică sunt de obicei generate printr-un proces de imaginaţie şi deducţie ştiinţifică. 

Cele mai tari cinci imagini au fost publicate pe Instagram de cei de la The Independent şi sunt realizate la multe centre, astfel: 

1. Hubble Ultra Deep Field - NASA

2. Centrul Galactic - (Nasa)

3. Polii lui Jupiter - (Nasa/JPL-Caltech/SwRI/MSSS)

4. Nebuloasa vulturului - (G Li Causi/IAPS/INAF)

5. Abell 370 - (Nasa)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Independent (@the.independent)

NASA colaborează cu teologi 

NASA încearcă să înțeleagă cum vor reacționa oamenii la știrile că viața inteligentă există pe alte planete.

Dr. Andrew Davison, cercetător religios de la Universitatea din Cambridge, care deține și un doctorat în biochimie la Oxford, este unul dintre cei 24 de teologi înrolați pentru a ajuta la proiect, a informat săptămâna trecută Times UK.

Într-o declarație recentă pe blogul Facultății de Divinitate al Universității din Cambridge, Davison spune că cercetările sale de până acum au văzut deja „cât de des teologia și astrobiologia au fost subiecte în cercetări” în ultimii 150 de ani.

Viitoarea carte a lui Davison, „Astrobiology and Christian Doctrine”, care urmează să apară în 2022, potrivit Times, va acoperi o parte a explorării spirituale comune a CTI și NASA, în care „cea mai importantă întrebare” a lui este cum ar răspunde teologii la informații care vorbesc despre „mai multe încarnări [ale lui Hristos]” în univers.

Acesta este cel mai recent mesaj care vine într-un parteneriat între agenția spațială americană și institutul religios. În 2014, NASA a acordat CTI un grant de 1,1 milioane de dolari pentru a studia interesul și deschiderea credincioșilor față de ancheta științifică numită Implicațiile societale ale astrobiologiei. VEZI MAI MULTE AICI

NASA: O navă spaţială a pătruns, în premieră, în atmosfera Soarelui 

Sonda solară Parker a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară, a anunţat NASA, transmite dpa.

Sonda a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice, a informat NASA, care a calificat această piatra de hotar drept 'un salt gigantic pentru ştiinţa despre Soare'.

Atingerea Soarelui' de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă', a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel