Fotbalistul Wilfried Zaha se dezice de gestul Black Lives Matter. De ce nu va mai îngenunchea înaintea meciurilor din Premier League
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Wilfried Zaha, fotbalistul ivorian al echipei Crystal Palace, a declarat că nu va mai îngenunchea înaintea meciurilor din Premier League şi că preferă să vadă acţiuni concrete pentru a lupta împotriva rasismului, transmite presa internaţională. 

Zaha a afirmat că jucătorii 'ar trebui să stea în picioare', iar a îngenunchea este 'degradant'. 'Când am crescut, părinţii mi-au spus doar că trebuie să fiu mândru că sunt negru, orice s-ar întâmpla, şi cred că trebuie să stăm în picioare', a afirmat Zaha, care a adăugat că nu va mai pune un genunchi în pământ înaintea meciurilor.

'Nu voi mai purta 'Black Lives Matter' pe spatele tricoului fiindcă e ca şi cum ar fi o ţintă', a mai spus el. Presa britanică aminteşte că jucătorii echipei engleze de divizia a doua Brentford au decis să nu mai îngenuncheze înaintea meciurilor, deoarece acest gest 'nu mai are' un impact.

Încă din septembrie, Les Ferdinand, oficialul altei divizionare secunde, Queens Park Rangers, a estimat că acest gest nu mai are un impact.

VEZI ȘI GESTUL Black Lives Matter de la începutul meciurilor începe să îi IRITE pe fani. Cor de fluierături la o partidă din Anglia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel