Fotbaliștii, OBLIGAȚI să se vaccineze anti-COVID pentru a putea juca, în Brazilia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fotbaliștii, OBLIGAȚI să se vaccineze anti-COVID pentru a putea juca, în Brazilia / Foto: Pixabay
Fotbaliștii, OBLIGAȚI să se vaccineze anti-COVID pentru a putea juca, în Brazilia / Foto: Pixabay
Fotbaliștii din Brazilia sunt obligați să se vaccineze pentru a putea continua să joace.

Fotbaliștii brazilieni vor fi obligați să se vaccineze dacă vor să mai poată juca. Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) va solicita dovada vaccinării împotriva Covid-19 de la jucătorii care doresc să se înregistreze în competiţiile din 2022, potrivit unui nou protocol sanitar publicat vineri, informează AFP.

Un certificat de vaccinare va fi obligatoriu pentru "sportivii şi membrii comisiei tehnice", care în caz contrar nu vor fi autorizaţi să participe la meciurile sezonului 2022, precizează documentul.

Brazilia, record de cazuri COVID



Această cerinţă va fi valabilă atât pentru meciurile campionatului Braziliei (aprilie-noiembrie), cât şi pentru cele din Cupa Braziliei (februarie-octombrie), iar prezentarea unui test negativ la Covid-19 va rămâne obligatorie înainte de fiecare întâlnire, conform acestui protocol.

Brazilia, una dintre cele mai afectate ţări din lume de la debutul pandemiei, cu este 622.000 de decese, şi-a doborât recordul zilnic de infectări în această săptămână, cu 204.854 de cazuri înregistrate într-un interval de 24 de ore. Aproape 70% dintre cei 213 milioane de cetăţeni brazilieni sunt vaccinaţi cu două doze împotriva coronavirusului.

Vaccinare obligatorie în Italia pentru cei de peste 50 de ani

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi.

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru. De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro, transmite Agerpres.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini. Începând cu 15 februarie, cei din această categorie de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă. Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel