Fotbaliştii de 16 şi 19 ani din România, OBLIGAŢI să semneze contracte cu cluburile de care aparţin. AFAN vrea schimbarea regulamentului
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Emilian Hulubei, preşedintele AFAN (Sindicatul Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori), a anunţat la DC SPORT ce părţi din regulamentele fotbalului românesc încearcă să schimbe.   

"Avem probleme şi la partea de copii şi juniori. La 16 ani, jucătorii semnează contracte, deci pe intervalul 16-19 ani sunt destul de multe litigii", a declarat Emilian Hulubei la DC SPORT.

"În România, jucătorii care împlinesc 16, respectiv 19 ani, sunt încă obligaţi să semneze contractele cu cluburile de care aparţin, dacă li se propune. Nu există nicăieri în lume treaba asta. Suntem în discuţii avansate cu FRF pe partea asta, ca juniorii U16 şi U19 să nu mai aibă obligaţia să semneze contractele", a completat acesta.

"Eşti obligat să semnezi un contract, dacă clubul îţi propune, cu un minim de 800 lei pe lună. Trei ani de zile, până la vârsta de 19 ani. Iar înainte de a împlini 19 ani, cu un an înainte, clubul îţi propune din nou un contract, cu valoare minimă la Liga a III-a de 1500 de lei, la Liga a II-a de 2000 lei şi la Liga 1 de 2500 lei", a susținut preşedintele AFAN.

Vezi mai mult pe DCSPORT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel