Fotbalista Megan Rapinoe, accidentată după 3 minute în ultimul său meci din carieră
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ghinionul a făcut ca americanca Megan Rapinoe să piardă ultimul său meci de fotbal din carieră.

Megan Rapinoe a avut un sfârșit dureros al carierei sale de fotbalistă, deoarece vedeta americană a fost nevoită să părăsească terenul după doar trei minute de la începutul meciului său de adio, conform BBC. Dubla campioană mondială, în vârstă de 38 de ani, a declarat că finala Ligii Naționale de Fotbal Feminin dintre OL Reign și NJ/NY Gotham FC a fost “cu adevărat ultima”.

Dar o presupusă ruptură a tendonului lui Ahile i-a pus capăt nopții mai devreme decât se aștepta. “A fost greu. Cu siguranță nu așa mi-am imaginat eu că va fi acest ultim meci”, a spus Rapinoe, în lacrimi. “Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe parcursul acestei călătorii. A fost minunat - poate cu excepția acestui moment. Nu aș fi putut să-mi scriu altfel povestea.”

A rămas fără titlu NWSL

Gotham a câștigat meciul cu 2-1, ceea ce înseamnă că, deși Rapinoe a ajutat SUA să obțină două Cupe Mondiale și o medalie de aur olimpică, își încheie cariera fără un titlu NWSL - după ce a petrecut 11 sezoane cu Reign, echipa din Seattle.

Câștigătoarea Balonului de Aur din 2019 a anunțat în iulie, chiar înainte de a participa la al patrulea său Campionat Mondial, că se va retrage la sfârșitul sezonului NWSL.

SUA au fost eliminate de Suedia în optimile de finală, iar Rapinoe și-a încheiat cariera internațională cu o victorie într-un meci amical cu Africa de Sud la Chicago, în septembrie.

Rapinoe și-a făcut debutul pentru SUA în 2006 și a câștigat 203 selecții, marcând 63 de goluri, în timp ce a câștigat Cupa Mondială în 2015 și 2019, precum și Jocurile Olimpice din 2012.

Cuvânt înainte la finalul carierei

“Sunt foarte mândră de întreaga mea carieră și foarte recunoscătoare pentru tot ce mi-a oferit și pentru cât timp am putut să joc”, a spus ea. “Deși a fost o noapte grea, a fost totuși uimitoare și sunt foarte recunoscătoare că am fost aici și, din nou, foarte mândră de grupul nostru.”

Rapinoe a mai jucat pentru patru echipe din SUA înainte de înființarea NWSL în 2012 și a avut perioade în străinătate cu Sydney FC și Lyon, ajutându-le pe acestea din urmă să câștige liga franceză în 2013.

Fanii s-au adunat la stadionul Snapdragon din San Diego sperând că Rapinoe se va bucura de un final triumfător după ce cariera sa la Cupa Mondială s-a încheiat cu o ratare a unei lovituri de la 11 metri în înfrângerea SUA în fața Suediei.

Dar mulțimea a rămas șocată când Rapinoe s-a prăbușit fără ca alți jucători să fie în apropierea ei și, în ciuda faptului că a primit îngrijiri medicale, a fost ajutată să părăsească terenul câteva momente mai târziu.

Fundașa Gotham, Ali Krieger, a venit să o îmbrățișeze pe fosta sa coechipieră de la SUA, Rapinoe, când aceasta a părăsit terenul. Krieger, în vârstă de 39 de ani, a avut 103 selecții, inclusiv victoriile de la Cupa Mondială din 2015 și 2019, și a jucat și ea ultimul său meci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel