Fotbalist mort la doar 27 de ani. S-a prăbușit pe teren - Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Un fotbalist, care s-a prăbuşit pe teren săptămâna trecută la un meci din Copa Libertadores, a murit.

Este vorba despre fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo, iar anunțul morții sale a fost făcut de echipa sa Club Nacional de Football, scrie The Guardian.

Fotbalistul, în vârstă de doar 27 de ani, se afla la terapie intensivă, după incidentul de săptămâna trecută, când s-a prăbușit pe teren, pe stadionul Morumbi din Brazilia, în timpul partidei retur a doua a meciului Sao Paulo - Club Nacional, din optimile Copei Libertadores.

”Cu cea mai profundă durere şi şoc în inimile noastre... ”

”Cu cea mai profundă durere şi şoc în inimile noastre, Club Nacional anunţă moartea iubitului nostru jucător Juan Izquierdo. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor şi celor dragi. Tot clubul Nacional este în doliu pentru pierderea sa ireparabilă”, a scris Club Nacional pe platforma X

Video

Youtube video image

De asemenea, președintele clubului Nacional Alejandro Dominguez a transmis condoleanţe familiei şi prietenilor lui Juan Izquierdo. ”Fotbalul sud-american este în doliu”, a subliniat el.

Și clubul Sao Paulo a numit vestea ca fiind o ”zi tristă pentru fotbal”. Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate

Juan Izquierdo Izquierdo a fost dus la Spitalul Albert Einstein după ce s-a prăbuşit pe teren, pe 22 august 2024.. Spitalul a anunţat marţi seara faptul că Izquierdo a suferit un ”stop cardiorespirator asociat cu aritmia sa cardiacă”. Totodată, medicii de la spital au spus luni faptul că fotbalistul se confrunta cu o presiune intracraniană mare. El era conectat la un ventilator şi se afla sub îngrijire neurologică critică de luni.

Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate în weekend. Mai mult, fotbaliștii echipei Sao Paulo au purtat un tricou de susţinere a jucătorului uruguayan înaintea victoriei cu scorul de 2-1 a echipei în campionatul Braziliei contra formației Vitoria, duminică.

Alți fotbaliști prăbușiți pe teren. Cazul lui Christian Eriksen, un caz fericit. A scăpat cu viață, deși "era plecat, practic, era mort"

 

Amintim faptul că jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren la meciul Danemarca - Finlanda, de la Euro 2020. Fotbalistul a fost transportat la spital după acest incident și a scăpat cu bine.


"Vă mulţumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce aţi făcut pentru mine", a transmis Christian Eriksen, din spital, la acea vreme, prin intermediul antrenorului său, care apoi a relatat spusele suedezului cotidianului italian Gazzetta dello Sport.

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, este cel care i-a salvat viaţa lui Christian Eriksen. Medicul a vorbit despre momentele dramatice prin care a trecut jucătorul.

”Christian era plecat, practic, era mort. Nu ştiu cum am reuşit să-l readucem la viaţă, totul s-a întâmplat rapid. Niciunul dintre noi nu ştie încă ce s-a întâmplat de fapt cu Christian,” a mărturisit medicul la vremea respectivă. Ulterior, Christian Eriksen a revenit pe teren și continuă să joace fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel