Fotbal, U21, calificare Campionatul European. Gică Popescu: Nu m-aș hazarda
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Popescu
Popescu
Marele fotbalist Gică Popescu a declarat pentru DC News că performața echipei de fotbal a României U21 de a se califica la Campionatul European de tineret din 2019 este una excepțională, dar trebuie parcurse mai multe etape până ca această echipă să poată fi numită o nouă generație de aur a României.  

Gică Popescu este încântat de reușita tinerilor jucători români, însă nu este suficient pentru a fi sigur că va fi noua generație de aur a fotbalului românesc.

"Este o generație cu foarte mulți jucători talentați cum demult nu a mai avut România la fotbal. Deocamdată au obținut doar o calificare, într-adevăr - una excepțională, fără să piardă niciun meci, însă de aici la a-i numi viitoarea generație de aur, nu m-aș hazarda.

Ar putea fi, dar momentan, ca performanță, au doar această calificare frumoasă. Echipa arată foarte bine, jucătorii sunt talentați și par a avea în față un viitor strălucit, dar aș lua-o pas cu pas. Nu m-aș hazarda. Trebuie să își propună să participe la cât mai multe turnee finale pentru că este calitate cu carul acolo", ne-a spus fostul mare tricolor.  

Prima calificare, de 20 de ani

Naționala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de tineret din 2019 fără să fie învinsă în niciun meci din grupa. Ultima calificare la un turneu final pentru echipa României U21 a fost în 1998.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel