Fotbal: Proprietarul clubului Manchester City vrea să investească într-o echipă din Malaezia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proprietarul clubului englez de fotbal Manchester City intenţionează să investească într-o echipă de fotbal din Malaezia pentru a-şi extinde investiţiile sportive în plan internaţional, a anunţat, joi, un responsabil malaezian, citat de AFP. 

Ferran Soriano, director executiv al grupului City Football Group (CFG), finanţat de Şeicul Mansour şi de familia regală din Abu Dhabi, a făcut referire la această posibilitate în cursul unei întrevederi cu ministrul Sporturilor din Malaezia, Syed Saddiq. 'CFG examinează posibilitatea de a fi coproprietar al unui club din Malaezia', a precizat Ahmad Shapawi Ismail, director general al Consiliului naţional al Sporturilor din Malaezia. Responsabilul malaezian s-a declarat încântat de această veste, subliniind că 'Malaezia are nevoie de experienţa lor'.

CFG deţine deja acţiuni la cluburile New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Atletico Torque, Girona şi Sichuan Jiuniu, în afara investiţiei principale, clubul Manchester City, care a strălucit în acest sezon cu trei trofee naţionale, Campionat-Cupa Angliei-Cupa Ligii. CFG nu a indicat numele unui club, dar grupul va avea discuţii în curând cu mai mulţi preşedinţi locali şi va face din Malaezia 'baza' sa din Asia de Sud-Est. Deşi fotbalul este un sport popular în Malaezia, ţara rămâne deocamdată un actor modest în plan internaţional, fiind situată pe locul 168 în ierarhia FIFA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel