Manchester City, victorie cu West Ham United, în Premier League (3-1)
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Manchester City s-a impus în ultima etapă din Premier League.

Campioana en-titre a Angliei şi a Europei, Manchester City, s-a impus sâmbătă seara cu un categoric 3-1, în deplasare, în faţa lui West Ham United, în etapa a 5-a din Premier League.

Pe Stadionul Olimpic din Londra, West Ham a deschis scorul în minutul 36, prin James Ward-Prowse, însă 'cetăţenii' au punctat apoi de trei ori, prin Jeremy Doku (46), Bernardo Silva (76) şi Erling Haaland (86).

Manchester City este lider, cu punctaj maxim, 15, în timp ce 'ciocănarii' sunt pe 6, cu 10 puncte. Pe Old Trafford, concitadina lui City, Manchester United, s-a înclinat surprinzător, 1-3, în faţa lui Brighton.

Danny Welbeck (20), Pascal Gross (53) şi Joao Pedro Junqueira (71) au marcat pentru oaspeţi, golul de onoare al gazdelor aparţinând lui Hannibal Mejbri (73). United este pe locul 13, cu 6 puncte, iar Brighton e pe 4, cu 12 puncte.

Jucând acasă, Tottenham a învins cu 2-1 pe Sheffield United, oaspeţii terminând partida cu un om mai puţin pe teren.

Richarlison (90+8) şi Dejan Kulusevski (90+10) au marcat pentru gazde în minutele de prelungire ale confruntării, după ce oaspeţii punctaseră în minutul 73 prin Gustavo Hamer.

Oliver McBurnie, de la Sheffield, a văzut cartonaşul roşu în minutul 90+14, în condiţiile în care arbitrul a prelungit partida cu mai bine de un sfert de oră. Tottenham este pe poziţia a 2-a, cu 12 puncte, iar Sheffield este pe 17, cu doar 1 punct.

Aston Villa nu a avut probleme acasă cu Crystal Palace, câştigând meciul cu 3-1. Jhon Duran (87), Douglas Luiz (90+8, penalty) şi Leon Bailey (90+11) au marcat pentru gazde, în timp ce pentru 'vulturi' a înscris Odsonne Edouard (47).

Villa se află pe locul 7, cu 9 puncte, Crystal Palace fiind pe 8, cu 7 puncte. Newcastle United a învins cu 1-0 pe Brentford, prin golul reuşit de Callum Wilson (64, penalty), cu acelaşi scor terminându-se şi meciul dintre Fulham şi Luton Town, golul gazdelor fiind 'opera' lui Carlos Vinicius (65).

Aşa cum se ştie, în primul meci al etapei, Liverpool a învins cu 3-1 în deplasare pe Wolverhampton. Celelalte partide ale rundei se vor disputa duminică seară şi luni.

Pe podium se află momentan Manchester City, Tottenham şi Liverpool, liderul cu 15 puncte, următoarele două echipe cu câte 13 puncte fiecare, despărţite de golaveraj, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel