Fotbal: Liga Naţiunilor. Ronaldo a făcut diferenţa, a afirmat selecţionerul Elveţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bosniacul Vladimir Petkovic, selecţionerul echipei de fotbal a Elveţiei, a afirmat că atacantul Cristiano Ronaldo a făcut diferenţa în meciul câştigat de Portugalia (3-1) în semifinalele Ligii Naţiunilor la fotbal. 'Felicitări echipei Portugaliei. A făcut exact ce mă gândeam: este cireaşa de pe tort, este un cadou. Ronaldo a făcut diferenţa', a precizat selecţionerul, citat de AFP.

'Ne-am confruntat cu un adversar foarte puternic, dar şi noi am demonstrat că suntem puternici şi că putem face viaţa dificilă adversarului nostru. Uneori ne-a lipsit precizia şi am plătit. Nu am văzut niciodată o situaţie ca aceasta (arbitrul german Felix Brych acordase penalty lusitanilor, pentru un fault asupra lui Bernardo Silva, dar a revenit asupra deciziei şi, în urma consultării imaginilor video, a acordat lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, pentru o infracţiune petrecută la faza anterioară, în celălalt careu, n. red.).

VAR poate fi pozitiv sau negativ, dar este absolut bizar. Penalty-ul nu a fost unul dintre cele mai clare, dacă nu s-a urmărit acţiunea, atunci nu poţi întrerupe meciul. Maniera de a trata lucrurile nu a fost clară, dar regulile au fost respectate şi arbitrul şi-a făcut bine treaba', a adăugat Vladimir Petkovic. Atacantul Cristiano Ronaldo a fost decisiv pentru calificarea echipei Portugaliei în finala Ligii Naţiunilor la fotbal, miercuri seara, printr-un hat-trick reuşit în meciul cu Elveţia, câştigat cu scorul de 3-1 (1-0), pe Stadionul Dragao din Porto, în prima semifinală.

Ronaldo a marcat în min. 25, din lovitură liberă, 88 şi 90, în timp ce pentru echipa din Ţara Cantoanelor a punctat Ricardo Rodriguez (57), dintr-un penalty acordat în urma arbitrajului video. Cristiano Ronaldo, revenit la reprezentativă după o pauză de şase luni, a reuşit al şaselea său hat-trick pentru naţionala Portugaliei. Ronaldo a ajuns la 88 de goluri pentru campioana Europei, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o echipă naţională de pe Bătrânul Continent. În cealaltă semifinală se vor înfrunta, joi, echipele Olandei şi Angliei, la Guimaraes. Finala mică (Guimaraes) şi finala (Porto) primei ediţii a Ligii Naţiunilor vor avea loc duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel