Fotbal: Jimmy Durmaz va ceda echipei feminine primele din campania de calificare la CE 2020
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Internaţionalul suedez Jimmy Durmaz s-a angajat să cedeze primele pe care le va încasa în timpul campaniei de calificare la Campionatul European de fotbal din 2020 echipei naţionale feminine, care va participa la Cupa Mondială din Franţa, în numele egalităţii de tratament, informează AFP.

Durmaz, care evoluează la Toulouse, în Ligue 1, nu a precizat însă şi valoarea acestor prime. 'Egalitatea este importantă în toate domeniile, chiar şi în fotbal. De aceea fac acest lucru', a declarat el pentru televiziunea publică SVT. Linda Sembrant, internaţională suedeză şi fundaşul echipei Montpellier, a felicitat gestul lui Durmaz. 'Este un lucru pozitiv, care arată că egalitatea este foarte importantă şi care poate avea un ecou mai mare pentru că vine de la el', a spus jucătoarea suedeză.

Problema diferenţei de salarii, dar şi condiţiile de antrenament, între echipele masculine şi feminine de fotbal alimentează constant polemici şi tensiuni în cadrul mai multor federaţii. La Cupa Mondială de fotbal din Franţa, care debutează vineri, premii totale, împărţite între cele 24 de echipe, vor fi de 30 de milioane de dolari, faţă de 400 milioane vara trecută la Mondialul masculin din Rusia. Dar aceste prime sunt, totuşi, de două ori mai mari decât în 2015, la ultima ediţie a Cupei Mondiale feminine. Suedia face parte din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alături de România, Spania, Norvegia, Malta şi Insulele Feroe, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel