Fotbal. George Ţucudean: Putem lua o opţiune foarte serioasă de calificare prin două victorii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Golgheterul Ligii I de fotbal în ultimele două sezoane, George Ţucudean, a declarat pentru canalul Federaţiei Române de Fotbal, FRF TV, că două victorii în meciurile cu Norvegia şi Malta ar da naţionalei României o opţiune serioasă pentru calificarea la EURO 2020. 

Sunt două meciuri importante, două meciuri grele, prin care putem lua o opţiune foarte serioasă de a ne califica. (...) Sper că voi ajuta echipa naţională să se califice. E o echipă schimbată aproape total şi lucrul acesta a dat roade în ultimul an. (...) Dacă vom câştiga ambele meciuri vom lua o opţiune foarte serioasă în grupa aceasta să ne calificăm, depinde doar de noi. Trebuie să facem un meci bun, din minutul 1 până în minutul 90, nu cum a fost în Suedia.

Dacă am fi început prima repriză cum am început-o pe a doua era cu totul altceva. Eu voi da totul. M-aş bucura dacă aş marca, dar important e să câştige echipa, să se califice, a spus Ţucudean.

George Ţucudean consideră că tricolorii vor fi avantajaţi în duelul cu masivii jucători norvegieni: Mereu se zicea în trecut că suntem avantajaţi cu echipele masive, dar fotbalul s-a cam schimbat, valorile s-au cam egalizat şi cred că diferenţa o va face inspiraţia de moment, dar suntem mai avantajaţi decât sunt ei cu noi... Atacantul campioanei CFR Cluj a comentat şi faptul că a ieşit din nou golgheter: Mă bucur că am reuşit să marchez atâtea goluri şi sezonul acesta, cu ajutorul echipei, mă bucur că sunt sănătos. Vom vedea dacă selecţionerul mă va folosi sau nu, eu voi da totul, ca de obicei. (...) Golgheterii sunt mereu o opţiune pentru echipa naţională, dar cred că trebuie să ai şi puţin noroc.

Meciurile sunt diferite, sunt diferiţi adversari şi e normal ca antrenorul să apeleze la cine crede el că e mai bun la meciul acela. Ţucudean s-a referit şi la schimbarea de generaţii de la echipa naţională şi la performanţele reuşite de naţionala Under-21, ai cărei jucători sunt integraţi pas cu pas în lotul de seniori: Lotul U21 e foarte bun, în ultimii ani s-a investit foarte mult în tineri, au fost şi centrele de excelenţă, care au dat foarte mulţi jucători la echipele de juniori şi drept dovadă e un rezultat mare ce au obţinut până acum cei de la U21.

N-am avut şi eu norocul să mă calific la un Campionat European, dar aş vrea ca ei să facă România mândră, să arate încă o dată că suntem o naţie de luptători, care pot obţine rezultate extraordinare. Fotbalistul arădean a precizat că diferenţa dintre echipele de club la care joacă şi nivelul echipei naţionale este una mare şi integrarea lor nu va fi una uşoară: Dacă nu joacă la echipele de club şi vin la echipa mare e o diferenţă destul de mare. Nu poţi integra zece tineri la echipa mare şi să ai şi rezultate, dar cu 1-2-3-4 ai putea juca într-o campanie de calificare. Dacă se vor remarca la acest campionat european, să meargă să joace şi să aibă continuitate şi să aibă un ritm mai bun decât în Liga I, pentru că aici e diferenţa. Ţucudean speră să fie sănătos şi să aibă evoluţii bune, iar acestea cu siguranţă îi vor aduce oferte bune de transfer: Dacă va fi o ofertă bună pentru mine şi pentru club, voi analiza. Intru în ultimul act de contract acum, să fiu sănătos, asta e cel mai important, pentru că dacă voi avea în continuare evoluţii bune şi voi fi sănătos vor exista cu siguranţă opţiuni pentru mine, atât la Cluj, cât şi în altă parte. Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Norvegia (7 iunie, ora 21:45) şi Malta (10 iunie, 21:45), ambele în deplasare, în cadrul Grupei F a preliminariilor EURO 2020. Până în prezent, prima reprezentativă condusă de Cosmin Contra a disputat două partide, fiind învinsă în deplasare de Suedia (scor 1-2) şi câştigând pe teren propriu cu naţionala Insulelor Feroe (scor 4-1). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel