Fotbal cu împușcături. Zeci de răniți la un meci în Brazilia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Cel puţin 14 persoane au fost rănite, duminică, în regiunea Sao Paulo în cursul unor incidente între suporteri rivali ai echipelor Sao Paulo FC şi Corinthians.

Altercațiile au apărut cu câteva ore înaintea meciului din prima manşă a finalei campionatului Statului Sao Paulo, încheiat la egalitate, 0-0, informează AFP.

"14 persoane au fost rănite, dintre care trei cu focuri de armă, în cursul ciocnirilor ce au avut loc în oraşul Ferraz de Vasconcelos", la aproximativ 30 km de centrul metropolei Sao Paulo, a anunţat Secretariatul de securitate publică din Sao Paulo prin intermediul unui comunicat.

Conform imaginilor video difuzate de presa locală, în care se presupune că ar fi suporteri ai echipelor Corinthians şi Sao Paulo FC, un grup de bărbaţi înarmaţi cu bâte avansau într-o direcţie şi ulterior au fugit din faţa unor presupuse focuri de armă.

Citește și: Becali, după derby: N-am mai văzut așa ceva! I-a hotărât soarta lui Teja

Poliţia militară, sosită la faţa locului pentru a calma situaţia, a arestat cinci persoane însă nu a oferit detalii despre modul în care a început conflictul şi nici despre numărul de participanţi din fiecare tabără implicată.

Meciul, care a avut loc pe stadionul Morumbi din Sao Paulo, nu a fost deschis decât suporterilor echipei gazdă, conform regulamentului stabilit de guvern şi aplicat tuturor derby-urilor începând din 2016, după ciocnirile violente dintre fanii echipelor Palmeiras şi Corinthians, soldate cu un mort şi zeci de răniţi.

Manşa a doua a finalei va avea loc pe 21 aprilie.

Citește și: Sărbătoare amânată. Lucescu a ratat șansa de a deveni campion


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel