Corupţie în fotbalul din Belgia. Câştigătoarea Cupei, retrogradată şi exclusă din cupele europene
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Echipa KV Mechelen a fost retrogradată în liga a doua belgiană şi nu va putea participa la viitoarea ediţie a Europa League, ca urmare a implicării sale în trucarea unui meci disputat în 2018, informează agenţiile EFE şi AFP. Federaţia a sancţionat-o astfel KV Mechelen, care îşi asigurase promovarea în prima ligă la finalul sezonului şi urma să participe la viitoarea ediţie a Europa League, graţie succesului din Cupa Belgiei 2018-2019.

Conform deciziei Comisiei de apel a Federaţiei belgiene de fotbal, KV Mechelen va începe viitorul sezon din liga secundă cu un handicap de 12 puncte, fiindu-i interzisă participarea atât la competiţiile europene cât şi la Cupa Belgiei, pentru un an.

Clubul KV Mechelen poate face apel în faţa Tribunalului sportiv belgian împotriva sancţiunii care a primit-o pentru trucarea meciului câştigat cu 2-0 în faţa formaţiei Waasland-Beveren, pe 11 martie 2018. În acest caz, clubul Waasland-Beveren a fost găsit nevinovat.

Au fost sancţionaţi, totodată, pentru 'falsificarea competiţiei' trei agenţi de jucători, primind totodată sancţiuni sportive patru oficiali de la Mechelen şi doi de la Waasland-Beveren. Locul lui KV Mechelen în prima ligă belgiană va fi luat de echipa Beerschot Wilrijk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel