Fotbal: Căpitanul echipei Şahtior Doneţk, victimă a rasismului şi eliminat de pe teren
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Clubul ucrainean de fotbal Şahtior Doneţk a condamnat eliminarea din teren a căpitanului său, brazilianul Taison, ţinta strigătelor rasiste, duminică, pentru că a trimis balonul în direcţia suporterilor formaţiei Dinamo Kiev, informează AFP.

În minutul 74 al jocului, în timp ce echipa sa conducea cu scorul de 1-0 în meciul disputat pe stadionul Metalist din Harkov (nord-est), Taison a şutat în direcţia sectorului rezervat fanilor dinamovişti, de unde se auzeau insultele rasiste, înainte de a face un gest obscen cu degetul mijlociu, ceea ce i-a atras eliminarea pentru "comportament antisportiv", conform presei din Ucraina.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani, căpitanul echipei Şahtior Doneţk, la care a ajuns în 2013, a părăsit terenul în lacrimi, consolat de jucătorii echipei Dinamo Kiev. Un alt brazilian de la Şahtior, Dentinho, a plâns şi el, conform imaginilor.

Cele două formaţii au părăsit, pentru un timp, terenul, fără Taison, după care au reluat jocul câştigat de Şahtior (1-0).

"Rasismul este o ruşine. Trebuie să-l combatem împreună, în fiecare zi, în fiecare minut şi fiecare secundă", a reacţionat antrenorul portughez al echipei Şahhior Doneţk, Luis Castro, care şi-a susţinut jucătorii.

"FC Şahtior se opune categoric oricărei forme de rasism", a adăugat, la rândul ei campioana Ucrainei pe site-ul oficial.

"Fotbalul nu este o chestiune de rasism", a reacţionat şi Dinamo Kiev pe contul său de Twitter.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel