Fotbal: FIFA a desemnat Qatarul drept gazdă a Cupei Mondiale a cluburilor din 2019 şi 2020
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Qatarul, gazda Mondialului din 2022, a fost desemnată organizatoarea Cupelor Mondiale ale cluburilor în 2019 şi 2020, înainte ca această competiţiei să treacă la un format cu 24 de echipe, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA).

'Următoarele două ediţii ale turneului, în formatul său actual cu şapte echipe, vor servi drept test în vederea Mondialului 2022, cu atât mai mult cu cât ele vor avea loc în aceeaşi perioadă cu Cupa Mondială, permiţând testări în condiţii climatice similare', a precizat forul fotbalistic mondial într-un comunicat.

Qatarul înlocuieşte astfel Emiratele Arabe Unite, care a organizat ultimele două ediţii ale competiţiei, ambele câştigate de Real Madrid (2017, 2018). FIFA a decis, în luna martie, să lanseze începând din 2021 o Cupă Mondială lărgită rezervată cluburilor, cu 24 de participante, care va înlocui Cupa Confederaţiilor.

O ediţie 'pilot' se va disputa între 17 iunie şi 4 iulie 2021, într-o ţară care urmează să fie stabilită. UEFA a contestat puternic crearea acestei competiţii, temându-se că aceasta va ameninţa Liga Campionilor şi nu va putea fi integrată în calendarul internaţional şi aşa supraîncărcat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel