Fostul vicepreşedinte american Mike Pence, chemat de un judecător american să depună mărturie despre asaltul de la Capitoliu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Procesul privind asaltul asupra Capitoliului american continuă. 

Un judecător american i-a ordonat fostului vicepreşedinte Mike Pence să depună mărturie despre conversaţiile pe care le-a avut cu Donald Trump înainte de asaltul asupra Capitoliului, au raportat marţi mai multe media, notează AFP.

Acest magistrat, James Boasberg, a decis că Mike Pence trebuie să ofere răspunsuri unui mare juriu federal cu privire la orice problemă legată de ancheta asupra posibilelor infracţiuni comise de fostul preşedinte.

Dar Mike Pence poate refuza să discute despre acţiunile sale din ziua asaltului, când a avut rolul de preşedinte al Senatului pentru a certifica rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, potrivit aceloraşi surse.

Decizia judecătorului, care nu a fost făcută publică, reprezintă o victorie parţială pentru Departamentul de Justiţie care anchetează în legătură cu atacul Capitoliului, legat de mai multe decese şi în care au fost răniţi peste 100 de poliţişti.

Peste 1.000 de persoane au fost arestate.

Donald Trump doreşte un nou mandat în 2024, iar Mike Pence ar putea fi printre cei care îl vor concura pentru nominalizarea republicană.

Anchetatorii examinează rolul lui Trump în violenţele care au izbucnit la 6 ianuarie 2021, în ceea ce ar fi fost mai pe larg o tentativă de a rămâne la putere după ce a pierdut prezidenţialele în faţa lui Joe Biden.

Mike Pence, precum şi procurorul special numit de Departamentul de Justiţie, Jack Smith, pot contesta părţile deciziei care nu sunt în favoarea lor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel