Fostul șef SRI Mureș, Valentin Bretfelean, numit consilier în Cancelaria premierului Orban
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 24 dec 2019, 12:10
WhatsApp
Guvern PNL
Guvern PNL
Valentin Bretfelean, fost șef al SRI Mureș, a fost numit, printr-o decizie a lui Ludovic Orban publicată în Monitorul Oficial, în funcția de consilier al Cancelariei premierului.

„În temeiul art 22 alin. (5), art. 29 și al art. 31 lit. c) din Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Valentin-Constantin Bretfelean se numește în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului”, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2019.

Potrivit Radio România Mureș, când era șef al Poliției Locale, Valentin Bretfelean a afirmat că nu este de acord cu inscripționarea străzilor cu plăcuțe bilingve în public, la Forumul românilor din Harghita, Covasna și Mureș, în anul 2015.După aceste declarații, reprezentanții UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș i-au cerut imediat demisia lui Brefelean, mai arată sursa citată. Legea prevede ca administrațiile locale din orașele cu minorități etnice care depășesc 20% din populație să inscripționeze bilingv străzile.

Conform sursei menționate, Valentin Bretfelean are 54 de ani și pentru o perioadă de 18 ani a fost ofițer al Serviciului Român de Informații, deținând funcția de șef al SRI Maramureș și al SRI Mureș. Acesta a mai fost director executiv al Poliției Locale Târgu-Mureș și a mai avut funcția de prefect al județului Mureș, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?