Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, în mijlocul unui scandal. O femeie din trecutul lui, presupusă amantă, l-a dat în judecată
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Juan Carlos s-a trezit într-un scandal cu iz amoros. Fosta amantă îi cere socoteală. Justiţia din Marea Britanie i-a acordat imunitate.

Justiţia din Marea Britanie i-a acordat marţi imunitate fostului rege al Spaniei Juan Carlos, acuzat de hărţuire de o fostă amantă a acestuia, pentru perioada cuprinsă între 2012 şi momentul abdicării sale din 2014, informează AFP.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a fost amanta lui Juan Carlos, în prezent în vârstă de 84 de ani, între 2004 şi 2009. Ea afirmă că după despărţirea lor, începând din 2012, a fost spionată şi hărţuită timp de opt ani din ordinul fostului monarh, reprezentând o perioadă în mare parte posterioară abdicării acestuia.

Această femeie de afaceri daneză, în vârstă de 57 de ani, precum şi copiii ei, ar fi fost şi ţintele unor ameninţări.

Ea a depus o plângere pentru hărţuire în octombrie 2020 la Londra, unde locuieşte, în care solicită despăgubiri pentru prejudicii psihologice şi pentru pierderea unor venituri din cauza anxietăţii, alături de un ordin de restricţie.

Însă fostul rege spaniol, care trăieşte în exil începând din 2020 în Emiratele Arabe Unite şi dezminte cu fermitate aceste acuzaţii, a demarat la rândul său o procedură judiciară pentru ca dreptul la imunitate să îi fie recunoscut în instanţă.

Marţi, judecătorii londonezi au considerat că faptele reproşate fostului monarh spaniol în perioada "anterioară abdicării" sunt acoperite de imunitate "în tribunalele" din Regatul Unit.

Însă această decizie nu pune capăt definitiv procedurii judiciare în sine, întrucât majoritatea faptelor denunţate de Corinna Larsen sunt posterioare anului 2014.

Devenit şef de stat în 1975, după moartea dictatorului Francisco Franco, care l-a desemnat drept succesorul său, regele Juan Carlos I a fost salutat pe plan internaţional timp de decenii şi fost respectat la nivel naţional, pentru că a permis revenirea democraţiei în Spania.

Însă popularitatea i s-a prăbuşit în urma uor scandaluri personale şi dezvăluiri cu privire la modul său de trai fastuos în Spania, începând din 2012, inclusiv despre relaţia sa extraconjugală cu Corinna Larsen.

Juan Carlos I a abdicat în favoarea fiului său Felipe al VI-lea, care s-a distanţat de fostul monarh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel