Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Foto: Twitter
Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Foto: Twitter
Prinţul Iordaniei Hamza a promis să ''rămână loial'' fratelui său vitreg regele Abdullah al II-lea, după ce a fost acuzat în weekend că a fost implicat într-un complot ''malefic'' împotriva ţării sale, relatează AFP. 

Update

Procurorul general al Iordaniei a interzis publicarea de informaţii despre prinţul Hamza, acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg, regele Abdullah al II-lea, anunţă un comunicat difuzat marţi de televiziunea de stat de la Amman, potrivit AFP.

'Pentru a respecta secretul anchetei serviciilor de securitate privindu-i pe prinţul Hamza şi alţii, s-a decis să se interzică publicarea a orice are legătură cu ancheta, în acest stadiu', se arată că în comunicatul procurorului Hassan al-Abdallat. 'Interdicţia de publicare priveşte toate media audiovizuale şi reţelele sociale, precum şi imaginile sau clipurile video în legătură cu subiectul, sub pedeapsa urmării penale', a precizat el.

Știrea inițială

Voi rămâne fidel moştenirii strămoşilor mei, Majestăţii Sale (regele Abdullah al II-lea), precum şi prinţului său moştenitor şi mă voi pune la dispoziţie pentru a-i ajuta şi a-i susţine, a scris prinţul Hamza într-o scrisoare publicată luni seară într-un comunicat de presă al palatului regal.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a luat iniţiativa unei medieri cu prinţul Hamza pentru a soluţiona ruptura survenită în cadrul familiei regale, a anunţat luni seara palatul regal.

Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea a decis să se ocupe de problema prinţului Hamza în cadrul familiei haşemite şi a încredinţat-o (unchiului său) prinţului Hassan, care, la rândul său, a comunicat cu prinţul Hamza, iar acesta din urmă a spus că susţine abordarea familiei... , a scris pe Twitter palatul regal.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află 'în arest la domiciliu' în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva 'securităţii regatului'.

Potrivit BBC care a difuzat imagini transmise de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de Stat-Major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că 'nu este autorizat să iasă din locuinţă'. Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de 'corupţie' şi 'incompetenţă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel