Fostul Papă Benedict este „foarte bolnav”, anunță Papa Francisc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Papa Francisc a spus că predecesorul său, Papa Benedict, fostul pontif în vârstă de 95 de ani, care a demisionat din funcție în urmă cu nouă ani, este „foarte bolnav”.  

„Vreau să vă cer tuturor o rugăciune specială pentru Papa Emerit Benedict, care susține Biserica în tăcerea sa. Este foarte bolnav”, a spus Francisc în timpul audienței sale generale la Vatican, miercuri, potrivit CNN.

„Îi cerem Domnului să-l consoleze și să-l susțină în această mărturie de dragoste pentru Biserică până la capăt.”

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a confirmat ulterior că „în ultimele ore a existat o deteriorare din cauza înaintării în vârstă (a lui Benedict).

„Situația în acest moment rămâne sub control și este monitorizată continuu de medicii săi”, a spus purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, adăugând că Francisc și-a vizitat predecesorul la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, după audiența sa generală.

În 2013, Papa Benedict al XVI-lea a șocat lumea luând decizia aproape fără precedent de a demisiona din funcția sa, invocând „vârsta înaintată”.

Anunțul lui Benedict a marcat prima dată când un papă a demisionat în aproape 600 de ani. Ultimul papă care a demisionat înainte de moartea sa a fost Grigore al XII-lea, care în 1415 a renunțat pentru a pune capăt unui război civil din cadrul Bisericii Catolice în care mai mult de un om pretindea că este papă.

În 2020, Vaticanul a declarat că Benedict a suferit o „afecțiune dureroasă, dar nu gravă”, în urma rapoartelor din presa germană că era bolnav.

Cu doi ani mai devreme, într-o scrisoare publicată în ziarul italian Corriere della Sera, Benedict scria: „în scăderea lentă a forțelor mele fizice, în interior sunt într-un pelerinaj către Acasă”.

Moștenirea lui Benedict a fost pusă la îndoială de o anchetă care viza perioada lui ca Arhiepiscop de München și Freising, între 1977 și 1982.

Raportul a constatat că el a fost informat cu privire la patru cazuri de abuz sexual care implicau minori – inclusiv două în timpul petrecut în München – dar nu a acționat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel