Data publicării:

Fostul ministru Eduard Novak, pe locul 13 la Mondiale

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Fostul ministru Eduard Novak, pe locul 13 la Mondiale. FOTO: Facebook @Eduard Novak
Fostul ministru Eduard Novak, pe locul 13 la Mondiale. FOTO: Facebook @Eduard Novak
Eduard Novak a obținut locul 13 la Campionatul Mondial de paraciclism. Speră la o nouă participare la Jocurile Olimpice, a șasea din carieră.

Fostul ministrul al Sportului, Eduard Novak, a ocupat locul 13  în clasamentul probei de contratimp 200 metri, care a contat pentru omnium, joi, la categoria C4, la Campionatele Mondiale de paraciclism de la Glasgow.

”Mă simt bine, că sunt din nou sportiv și pot concura la acest nivel”, a scris Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Eduard Novak a totalizat 16 puncte în proba de joi. În clasamentul la omniump C4 contează rezultatele de la 200 m contratimp, urmărire individuală, contratimp 1 km şi scratch. 
Miercuri, Eduard Novak s-a clasat pe 19 în calificările probei de urmărire individuală C4.

Eduard Novak, multiplu campion mondial la paraciclism, va concura vineri în proba de 1 km contratimp, iar duminică va evolua în cursa de scratch.

Eduard Novak visează la JO Paris 2024

Singurul campion paralimpic al României (2012, urmărire) participă cu o dispensă specială la această competiţie, pentru că nu a evoluat şi nu a acumulat puncte în concursurile de Cupă Mondială. Dacă va obţine puncte importante la aceste Mondiale şi la cele de anul viitor, Novak poate spera la o participare la Jocurile Paralimpice de la Paris, notează Agerpres.

La ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, desfășurate în 2021, din cauza pandemiei, Eduard Novak a câștigat medalia de argint, în proba de 4.000 de metri urmărire, proba sa favorită.

De altfel, la acel moment, Eduard Novak a fost primul ministru în funcție care reușea o astfel de performanță, participarea la JO de la Tokyo fiind a cincea din cariera sa.

Eduard Novak a participat, pentru România, la cinci ediții de Jocuri Paralimpice: Atena, Beijing, Londra, Rio de Janeiro și Tokyo. La Beijing a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 s-a întors de la Londra cu două medalii, una de aur și una de argint, devenind astfel primul campion paralimpic din România.

Citește și: Guvernul la examen-sondaj DCNews. Eduard Novak, activitate "foarte rea şi rea". Performanţă de ministru al majorităţii. Şi-a premiat tatăl şi a fost lăsat cu mâna întinsă pe aeroport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel