Data publicării:

Fostul medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, înjunghiat în penitenciar

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Larry Nassar a fost înjunghiat în închisoare. 

Biroul Federal al Penitenciarelor a informat că un deţinut de la închisoarea Coleman (Florida) a fost atacat cu un cuţit duminică, însă a refuzat să menţioneze identitatea sa.

"Personalul de securitate a intervenit imediat pentru salvarea vieţii deţinutului. El a fost transportat la spital pentru tratament şi evaluare ulterioară", a spus purtătorul de cuvânt al biroului, Benjamin O'Cone.

O anchetă internă este în plină desfăşurare, fiind anunţat şi FBI.

Larry Nassar este condamnat la închisoare pe viaţă, pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime dar şi campioane olimpice, în ceea ce a fost catalogat drept cel mai mare scandal din istoria sportului american. 

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar (59 ani) au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Larry Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan, scrie Agerpres.

Scandalul a ieșit la iveală în 2016, când zeci de femei au depus plângeri împotriva lui Nassar, acuzându-l de abuz sexual sub pretextul tratamentului medical. În timpul procesului, au ieșit la iveală mărturii cutremurătoare ale victimelor sale, inclusiv a numeroase gimnaste de talie mondială, cum ar fi Simone Biles, Aly Raisman și McKayla Maroney.

În total, peste 150 de femei și fete l-au acuzat de agresiune sexuală. Procesul lui Nassar a avut un impact major asupra sportului, determinând o revizuire a politicilor și protocoalelor pentru protecția sportivilor și prevenirea abuzului sexual în sport.

Cazul Larry Nassar a generat o discuție amplă în privința protecției și siguranței sportivilor, punând în lumină problemele de abuz sexual și tăcerea complice care pot exista în anumite medii sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel