Fostul iubit al Ioanei Băsescu, acuzații grave, pedeapsă ușoară
Data publicării:
Autor: Nicolae Ionescu
WhatsApp
Fostul iubit al Ioanei Băsescu a scăpat cu o pedeapsă ușoară, deși a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. 

Fostul iubit al Ioanei Băsescu, Giovanni Francesco, a fost acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscală și spălare de bani. Pentru infracțiunile săvârșite, acesta a primit o pedeapsă ușoară după ce și-a recunoscut vinovăția în fața instanței. Astfel el a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare cu executare. Totodată a fost confiscată de la italian și suma de 100.000 de lei, sumă realizată din infracțiunea de spălare de bani.

Citește și: Dragnea, absent la Focșani. Ce se întâmplă cu liderul PSD

"În baza art. 112 alin. 1 lit. f C.p. din 1969 rap. la art. 118 lit. e C.p. din 1969 , cu aplic. art. 33 din Legea 656/2002 dispune confiscarea specială asupra sumei de 100.000 lei, bani dobândiţi de inculpat prin săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor. Menţine măsurile asigurătorii dispuse de procuror în vederea acoperirii pagubei produse prin infracţiunea de evaziune fiscală, până la concurenţa sumei de 735.098 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1300 lei cheltuieli judiciare statului (1000 lei pentru faza de urmărire penală). Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.01.2019", se arată în decizia Tribunalului București. 

Conform DNA, Ioana Băsescu i-ar fi cerut lui Silviu Wagner de la Oil Terminal să plătească o factură restantă din campania electorală a anului 2009, iar din întreaga sumă, 100.000 de lei ar fi ajuns la o firmă al lui Giovanni Mario Francesco. Apoi, procurorii susțin că suma a fost folosită pentru achitarea unei excursii în Cuba și a cheltuielilor aferente.

Citește și: ANAF lansează operațiunea "Iceberg". Cine sunt cei vizați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel