Data publicării:

Fostul internaţional Claude Makelele, în staff-ul clubului Chelsea

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sport
WhatsApp
Fostul internaţional francez Claude Makelele a revenit la clubul englez de fotbal Chelsea, unde va ocupa o funcţie în cadrul staff-ului grupării londoneze, urmând să se ocupe de mai tinerii jucători, a anunţat, vineri, echipa din Premier League, citată de AFP.

"Sunt foarte bucuros să revin acasă. Acest club mi-a adus multe bucurii şi acum vreau să-i dau şi eu înapoi şi să ajut tinerii jucători de la Chelsea în îndeplinirea visului lor de a avea o carieră în fotbal", a declarat Makelele.

"Vreau să folosesc toată experienţa mea pentru a-i ajuta pe tineri să devină profesionişti şi abia aştept să încep", a adăugat el.

Makelele va primi în premieră un rol în staff-ul clubului englez, pentru care a purtat culorile de 217 ori în perioada 2003-2008, cucerind două titluri de campion al Angliei, o Cupă a Angliei şi două cupe ale Ligii.

"Suntem foarte fericiţi să-l avem din nou pe Claude la Chelsea, unde a avut o mare influenţă timp de cinci ani în calitate de jucător", a anunţat Marina Granovskaia, directoarea generală a clubului Chelsea.

Makelele, câştigător al Ligii Campionilor în 2002 cu Real Madrid, alături de Zidane, s-a retras în 2011, după trei sezoane la Paris Saint-Germain. El s-a reconvertit apoi în antrenor, ca secund la PSG şi apoi principal la Bastia, iar ulterior la clubul belgian Eupen.

La Chelsea, Makelele se alătură unei echipe compuse din foşti jucători ai echipei, începând cu noul antrenor, fosta glorie a clubului Frank Lampard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel