Fostul ginere al lui Vladimir Putin are un teren confiscat în Amsterdam
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fostul ginere al lui Vladimir Putin are un teren confiscat în Amsterdam / Foto: Kremlin.ru
Fostul ginere al lui Vladimir Putin are un teren confiscat în Amsterdam / Foto: Kremlin.ru
Fostul ginere al președintelui rus Vladimir Putin are un teren confiscat în Amsterdam.

Un teren de lângă Amsterdam, deținut de fostul ginere al lui Vladimir Putin, a fost confiscat de procurorii olandezi, potrivit unei investigații comune a The Guardian și a altor două organizații media, scrie Sky News.

VEZI ȘI: Medvedev spune că războiul ar putea dura zeci de ani. "Dacă este vorba de arme nucleare, va trebui să existe o lovitură preventivă"

Omul de afaceri olandez Jorrit Faassen deține terenurile din Duivendrecht și a fost căsătorit anterior cu fiica mai mare a liderului rus, Maria Vorontsova. Terenul a fost confiscat pe 12 mai de către parchetul național pentru infracțiuni financiare, economice și de mediu. Documentele de carte funciară olandeză arată că terenul a fost confiscat în cadrul unei anchete penale.

Faassen locuiește la Moscova



Faassen, care locuiește la Moscova, ar fi fost interogat recent de autoritățile de pe aeroportul Schiphol când a zburat în Țările de Jos, a informat joi Proekt Media, citând o sursă care îl cunoaște pe Faassen.

Potrivit raportului, persoana a spus că anchetatorii l-au interogat pe Faassen sub suspiciunea de „evaziune de sancțiuni” și i-au confiscat laptopul și telefonul mobil. S-a întors repede la Moscova, a spus sursa citată.

Faassen nu a răspuns la apeluri telefonice sau la întrebările trimise prin e-mail de către The Guardian despre confiscarea terenului sau despre incidentul raportat de la Schiphol.

Ambele fiice adulte ale lui Putin, Maria și Katerina, au fost adăugate pe listele de sancțiuni ale UE și SUA în aprilie 2022, la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei. Faassen nu face obiectul niciunei sancțiuni în SUA, UE sau Marea Britanie.

Faassen s-a căsătorit cu cu fiica lui Putin în 2008



Faassen s-a căsătorit cu Vorontsova în 2008, dar se spune că cei doi au divorțat. Cuplul are împreună un fiu în vârstă de 10 ani, potrivit rapoartelor presei ruse.

În martie, SUA au declarat că lansează o nouă represiune împotriva țărilor și persoanelor implicate în respingerea sancțiunilor, o gamă largă de activități care pot varia de la canalizarea importurilor interzise în Rusia până la facilitarea intereselor financiare ale rușilor sancționați din străinătate.

Rusia a folosit rețele de puncte de transbordare și alte soluții pentru a evita izolarea economică, în timp ce activiștii s-au plâns că familiile oficialilor ruși sancționați continuă să trăiască în Europa, în ciuda războiului.

Terenul din afara Amsterdamului și legătura acestuia cu Faassen sunt bine cunoscute publicului. La scurt timp după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în 2022, protestatarii au amplasat mai multe pancarte pe acel teren prin care îi cereau lui Putin să îl "elibereze Navalnîi", referindu-se la liderul opoziției Alexei Navalnîi, și la Vorontsova, căreia i-au cerut să-i spună tatălui ei să oprească războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel