Data actualizării:
Data publicării:

Fostul fotbalist german Gerd Muller a murit. Bayern Munchen, în doliu

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sport
WhatsApp
DOLIU în sport. Un cunoscut fotbalist s-a stins din viaţă.
DOLIU în sport. Un cunoscut fotbalist s-a stins din viaţă.
Gerd Muller a murit astăzi, 15 august.

„Astăzi, lumea s-a oprit în loc pentru FC Bayern. Campionii germani și întreaga bază de suporteri îl plâng pe Ger Muller, care a murit la începutul zilei de duminică la 75 de ani. Gerd Muller a făcut istorie cu Bayern Munchen și cu naționala Germaniei. Acesta a înscris 566 de goluri în 607 meciuri pentru bavarezi, marcând un record de 365 de goluri în Bundesliga, devenind golgheter de șapte ori. Pentru națională, acesta a înscris de 68 de ori în 62 de selecții”, a transmis Bayern, printr-un comunicat oficial.

„«Der Bomber» a venit la FC Bayern în vara anului 1964 a câștigat Cupa Mondială, de trei ori Liga Campionilor Europeni. Cu echipa națională, el a devenit campion european în 1972 și campion mondial în 1974, înscriind golul victoriei în finala din Munchen împotriva Olandei. După carieră, acesta a stat la club pentru o vreme îndelungată pentru a antrena la juniori. Acesta o lasă în urmă pe soția sa, Uschi, și o fiică”, se mai arată în document.

„Astăzi este o zi tristă și neagră pentru FC Bayern și pentru toți fanii noștri. Gerd Muller a fost cel mai mare atacant din istorie, dar și o persoană bună și o personalitate în fotbalul mondial. Suntem uniți de această mare supărare cu soția și familia sa. Fără Gerd Muller, FC Bayern nu ar fi fost clubul pe care îl iubim în zilele noastre. Numele și amintirea lui vor rămâne în viață pentru totdeauna”, a transmis președintele clubului, Herbert Hainer.

Și Oliver Kahn, CEO al echipei, s-a arătat devastat de aflarea veștii. „Moartea lui Gerd Muller ne afectează profund. Este unul dintre jucătorii de legendă din istoria clubului, reușitele sale sunt neegalate până astăzi și vor fi întotdeauna parte din istoria lui Bayern și a echipei naționale. Ca jucător și ca persoană, Muller este de neegalat pentru Bayern și pentru evoluția clubului în unul dintre cele mai mari din lume. Gerd va fi pentru totdeauna în inima noastră”, a transmis fostul portar al bavarezilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel