Fostul director al Mossadului afirmă că lovirea instalațiilor nucleare iraniene este în discuție, în timp ce Netanyahu nu ascultă de sfaturile aliaților occidentali
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Fostul director al Mossad, serviciul israelian de spionaj, spune că țintirea instalațiilor nucleare din Iran se numără printre opțiunile aflate pe masă, după ce Benjamin Netanyahu a afirmat că Israelul va lua propriile decizii.

Zohar Palti a vorbit la "The World with Yalda Hakim (Lumea cu Yalda Hakim)" din Ierusalim despre posibilele reacții după ce Iranul a lansat peste 300 de rachete și drone asupra Israelului.

Întrebat dacă totul a fost pus pe masă, inclusiv țintirea instalațiilor nucleare, Zohar Palti a spus: "Fără îndoială. Totul este pe masă în acest moment". 

Presat să precizeze dacă acest lucru include instalațiile nucleare, el a spus: "Inclusiv asta".

Duminică, Iranul și-a închis temporar instalațiile nucleare din "considerente de securitate", iar Agenția Internațională pentru Energie Atomică și-a ținut inspectorii departe timp de două zile, susține Sky News.

Benjamin Netanyahu spune că Israelul va lua propriile decizii în materie de securitate

Benjamin Netanyahu a mulțumit miniștrilor de externe britanic și german pentru contribuția lor, dar a declarat că Israelul va lua propriile decizii în materie de securitate.

"Aliații noștri au tot felul de sugestii și sfaturi, apreciez acest lucru, dar vreau să fie clar - vom lua propriile decizii, iar statul Israel va face tot ce este necesar pentru a se apăra", a declarat el.

David Cameron s-a aflat astăzi în Israel, alături de omologul său german Annalena Baerbock, îndemnând la reținere ca răspuns la atacul cu drone și rachete al Iranului, potrivit Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel