Fosta directoare a Liceului "Bolintineanu", arestată preventiv
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
costica_varzaru
costica_varzaru

Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului bucureștean "Dimitrie Bolintineanu", cercetată în scandalul de fraudă la examenul de Bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată marţi seară de Tribunalul Bucureşti, în urma unei ședințe care a durat circa o oră și jumătate. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă.

Toto marți, procurorii au cerut instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a Costicăi Vărzaru.

Aceștia au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia "să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului", relatează Mediafax.

"Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului", informează un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Din cei cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat, singura reţinută a fost fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

Există suspiciuni că unii profesori le-ar fi spus elevilor subiectele la proba scrisă de la Limba şi literatura română, iar asupra unora s-ar fi găsit bani şi cadouri care le-ar fi parvenit în aceeaşi zi, potrivit unor surse judiciare.

Luni, potrivit informării Parchetului Tribunalului Bucureşti, a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la Limba română de la bacalaureat care a fost susţinută la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind făcute percheziţii la unitatea de învăţământ cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei.

În urma perchezițiilor, procurorii Parchetului Capitalei au ridicat toate înregistrările video din sălile de examene, înscrisuri, obiecte şi laptopuri.

Sursele din rândul anchetatorilor au arătat că se lucrează de aproximativ o lună la acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel