Fost reporter de la News of the World care a făcut dezvăluiri despre interceptări, găsit mort
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
news-world
news-world

Fostul reporter de la News of the World, Sean Hoare, primul jurnalist identificat care a afirmat că fostul redactor-şef adjunct al tabloidului Andy Coulson ştia despre interceptările efectuate de personalul său, a fost găsit mort, relatează The Guardian, în ediţia electronică de luni.

Hoare, care a lucrat la publicaţiile The Sun şi News of the World cu Coulson, înainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile şi băutura, ar fi fost găsit mort la casa sa din Watford, scrie Mediafax.

Poliţia din Hertfordshire nu a confirmat identitatea acestuia. "Astăzi (luni), la ora 10.40, poliţia a fost chemată în Langley Road, Watford, în urma preocupărilor privind starea unui bărbat care locuia la o adresă de pe această stradă. După sosirea poliţiei şi a ambulanţei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Bărbatul a fost declarat mort la faţa locului, în scurt timp", a informat poliţia într-un comunicat.

"Decesul este considerat în prezent ca neexplicat, dar nu suspect. Investigaţiile poliţiei privind acest incident continuă", potrivit comunicatului.

Hoare a făcut pentru prima dată dezvăluirile într-o anchetă a cotidianului american New York Times privind acuzaţiile de interceptări de la News of the World. El a declarat că Andy Coulson nu numai că ştia de interceptări, dar şi-a încurajat personalul să intercepteze convorbirile telefonice ale unor celebrităţi pentru a obţine exclusivităţi.

Ulterior, el a declarat pentru BBC că editorul său de la acea vreme, Coulson, i-a cerut personal să intercepteze convorbiri. Săptămâna trecută, el a declarat pentru New York Times că reporteri de la News of the World puteau folosi tehnologie destinată poliţiei pentru a localiza persoane utilizând semnalul de la telefoanele lor mobile, în schimbul unor plăţi pentru ofiţeri de poliţie.

Coulson a demisionat în 2007 de la tabloid şi a devenit ulterior directorul de comunicare al actualului premier britanic David Cameron, post pe care l-a abandonat în ianuarie din cauza acestui scandal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel