Fost primar, trimis în judecată de DNA. Prejudiciu uriaș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Judecată
Judecată
Un fost primar a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Aurică Băran, la data faptei primar al comunei Tormac din judeţul Timiş, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul localităţii cu peste 1,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenţie, a lui Aurică Băran, la data faptei primar al comunei Tormac, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2008 - 2012, Aurică Băran, în calitate de primar, în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu şi cu încălcarea prevederilor legale, ar fi efectuat în mod nelegal plăţi constând în achitarea unor facturi emise de diverse societăţi comerciale, în care se atesta, în mod nereal, executarea unor lucrări sau livrarea unor bunuri contractate.

Prejudiciu total de 1.527.757 de lei

"Prin aceste demersuri a fost creat Primăriei comunei Tormac un prejudiciu total de 1.527.757 de lei", precizează anchetatorii.

Procurorii arată că principala modalitate de cauzare a acestui prejudiciu ar fi constat în încheierea de contracte de achiziţie publică cu societăţi comerciale deţinute sau controlate de persoane din anturajul lui Aurică Băran sau chiar de acesta, prin intermediul unor membri de familie.

DNA informează că Primăria comunei Tormac s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 1.610.757 de lei, solicitând actualizarea acestei sume cu dobânzi şi penalităţi legale aferente, până la recuperarea integrală a sumei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş. DNA menţionează că Aurică Băran a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în cauza respectivă fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel