Fost ofițer CIA, condamnat la ani grei de închisoare pentru multiple agresiuni sexuale
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @Racool_studio
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @Racool_studio
Pe lângă anii de închisoare, fostul ofițer CIA trebuie să plătească și despăgubiri victimelor pe care le droga înainte de a le agresa sexual.

CItește și: Vouchere pentru victimele infracțiunilor sexuale. La ce sumă se ridică ajutorul și cum se poate obține

Un fost ofițer al Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, în vârstă de 48 de ani, care a drogat și agresat sexual zeci de femei, a fost condamnat miercuri la 30 de ani de închisoare, relatează dpa, scrie Agerpres.

Bărbatul a drogat și a abuzat sexual femei în mai multe țări, pe parcursul a 14 ani, a anunțat Ministerul de Justiție al SUA.

El a fotografiat și a filmat peste 20 de victime fără consimțământul lor, în timp ce acestea erau inconștiente sau incapabile să-și dea consimțământul, a precizat ministerul. Bărbatul a încercat să șteargă fotografiile și videoclipurile explicite după ce a aflat că este anchetat penal.

Procuror: Un infractor sexual pe viață

”Când acest prădător era angajat al guvernului, el a ademenit femei, fără a stârni bănuieli, la locuințele lui închiriate de guvern, și le-a drogat”, a declarat procurorul american Matthew Graves.

”După ce a drogat aceste femei, el le-a dezbrăcat, le-a abuzat sexual și le-a fotografiat. Sentința de astăzi garantează că inculpatul va fi etichetat corespunzător drept un infractor sexual pe viață și va petrece o parte importantă din restul vieții sale după gratii”, a mai spus procurorul.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatul a fost obligat să le plătească victimelor despăgubiri în valoare de 260.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel