Fost ministru al Sporturilor, critici DURE la adresa regulilor INSP pentru şcoli. "Aberaţii de absolvent de locomotive"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Bogdan Matei, fost ministru al Sporturilor din partea PSD, a criticat dur regulile propuse de INSP în ceea ce priveşte orele de educaţie fizică din şcoli. 

"O altă aberație, după ce am pus lacăt pe sport, trecem la educație fizică! Avem în creștere numărul elevilor scutiți medical , nu-i bai, cu asemenea măsuri nu o sa mai facă nimeni sport în școală!

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut câteva propuneri pentru ca anul școlar 2020-2021 să se poată desfășura în condiții de siguranță. Elevii se pot juca doar anumite jocuri sportive. Iată cum vor juca copiii aceste sporturi, ca să reducă riscul de infectare cu coronavirus. „La orele de educaţie fizică, sub atenta supraveghere şi îndrumare a cadrelor didactice, nimic nou și pănă acum era la fel, se pot desfășura doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber, dar cu respectarea anumitor „Fotbal - se va juca la o singură poartă, numărul maxim de jucători este 5 (4 jucători de câmp şi un portar) şi doar portarul (care va purta obligatoriu mănuşi) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingei (mingii, n.red.) în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul; Mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat”, precizează INSP. O aberație pe care numai un absolvent de locomotive o putea recomanda in domeniul nostru!

„Baschet - fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui. După terminarea orei de educație fizică, mingiile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat, și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate (și care urmează a fi și el dezinfectat și pregătit pentru utilizarea ulterioară)”, se mai arată în propunerile Institutului.

Aceeași parere și aici sau mă rog poate aici a contribuit și parerea unui inginer, pentru ca sportul în România ca și departament de data aceasta este coordonat de un inginer în ......... cine știe în ce , dar ce contează!!!", a scris Bogdan Matei pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel