Fost consilier prezidențial, după anunțul ministrului Prună: O tâmpenie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un fost consilier al lui Traian Băsescu a comentat anunțul ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căruia va propune Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru abrogarea dispoziției care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, în baza lucrărilor științifice.     

"Cred că abrogarea prevederii cu scăderea numărului zilelor de pedeapsă cu închisoare contra unei lucrări științifice scrise de un deținut e o tâmpenie.

Arunci copilul cu tot cu apa din copaie.

Dacă există doctorate plagiate, hai să desființăm doctoratele cu totul.

Ideea că ești privat de libertate pentru o vină oarecare la noi înseamnă că trebuie "să ispășești un păcat", din filosofia penitenciară de Ev Mediu. Trebuie să putrezești într-o celulă, să-ți cadă mâinile cu care ai furat, să devii un paria.

Cred că oamenii în închisoare trebuie încurajați să mențină legătura cu "exteriorul", nu să moară încet pe altarul propriei vinovății. Asta înseamnă să poată continua să muncească (să sape gropi, să scrie cărți), să învețe lucruri noi (eventual să scrie, dacă nu știu). Încurajarea poate să însemne inclusiv reducerea unor zile de pedeapsă. Că sunt multe 30 per carte sau puține, asta e altă discuție.

Omorăm o idee sănătoasă pentru că procedurile sunt fentate. Iar procedurile sunt fentate pentru că nu există control și sancțiuni", a comentat, pe Facebook, Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, care a deținut și funcția de ministru al muncii în Guvernul Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel