Data publicării:

Forumul Educației Franco-Române inaugurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Autor: Flaviu Predescu | Categorie: Cultura
WhatsApp

Luni, 9 mai 2022, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a fost inaugurat „Forumul Educației Franco-Române”, întrunit în urma intensificării dialogului pe tema priorităților cooperării educative și lingvistice dintre Ambasada Franței în România și Ministerul Educației.

Directorul General BCU, Mireille Rădoi a deschis ședința arătând însemnătatea istorică a acestei întruniri precum și motivele de sărbătoare comună pentru Uniunea Europeană, România și Biblioteca Centrală Universitară.  Momentul solemn a fost continuat de Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației, Ligia Deca, Consilier Prezidențial, respectiv Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România. Fiecare dintre domniile lor a tratat teme precum digitizarea învățământului românesc, proiectul „România Educată” și integrarea copiilor refugiaților ucrainieni în sistemul de învățământ.

Exemplul expertizei franceze în domenii-cheie

Evenimentul durează două zile și este structurat în 12 conferințe însoțite de ateliere de dezbateri centrate pe următoarele puncte de interes: starea de bine la școală, dezvoltarea durabilă, cetățenia și Europa, predarea limbii franceze pentru diplomație și pentru tineri, învățământul profesional, predarea Holocaustului și a istoriei evreilor în școlile românești. Obiectivul principal al forumului este de a oferi exemplul expertizei franceze în domenii-cheie, de a urmări și a optimiza progresele părții române în vederea stabilirii unor acțiuni concrete în următorii 4 ani.

„Continuăm bucuroși tradiția”

„Forumul franco-român are loc în timpul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene și este inaugurat cu ocazia unei zile importante pentru comunitatea europeană: 9 mai. Sărbătoarea marchează cu prilejul declarației lui Robert Schuman nașterea Comunităților Economice Europene care mai târziu urmau să devină Uniunea Europeană. Luna mai este o ocazie festivă și pentru Biblioteca Centrală Universitară întrucât la 3 mai 1891, regele Carol I a semnat actul întemeierii acestei instituții unde au avut loc ulterior numeroase conferințe de anvergura celei de astăzi. Continuăm bucuroși tradiția și sperăm ca dezbaterile care vor avea loc de-a lungul acestor zile să aibă un impact semnificativ asupra educației românești” a declarat conf. univ. dr. Mireille Rădoi. Arată un comunicat BCU Carol I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel