Forumul economic mondial de la Davos. Boicot al lui Boris Johnson
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Davos
Davos
Premierul britanic Boris Johnson nu va merge la forumul economic mondial de la Davos, din Elveţia, la sfârşitul lunii ianuarie.

El le-a interzis şi miniştrilor să o facă, a afirmat marţi o sursă guvernamentală, relatează AFP şi Reuters. 

'Prioritatea noastră este de a răspunde priorităţilor oamenilor, nu să bem şampanie cu miliardarii', a declarat o sursă guvernamentală pentru tabloidul Daily Mail. Liderul conservator a obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative de joi, în special datorită unui electorat popular în zone care votau până acum cu laburiştii. Asta după ce a promis în timpul campaniei electorale că va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, după trei amânări şi peste trei ani de criză politică, de când britanicii au votat în procent de 52% pentru Brexit la referendumul din 2016.


Problemele interne prioritare în fața bogaților lumii


El susţine că este la conducerea unui 'guvern al poporului' pentru a răspunde, în opinia sa, aspiraţiilor britanicilor în materie de servicii publice, de justiţie socială sau de infrastructură.

Boris Johnson s-a deplasat la Davos când era primar al Londrei (2008-2016) pentru a atrage investitori. În 2013, într-un interviu pentru BBC, el a descris Forumul de la Davos ca o 'constelaţie de ego-uri care implică uriaşe orgii de adulare reciprocă', dar 'este foarte important pentru că întâlneşti acolo oameni pe care îi poţi îndemna să investească'.

Prinsă în procesul complicat al Brexit-ului, predecesoarea sa din Downing Street, Theresa May, nu a asistat la forum în acest an, dar şi-a trimis secretarul de stat pentru comerţ, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel